Mer Om FreeBiz.se


Här får du mer information om varför, och hur, denna sajt kom till. Och framförallt, varför vi hoppas Du kommer att ha stor nytta av den framöver.


Bakgrunden till Sajten

Hejsan, kul att du är här. Tobias heter jag och det är jag som ligger bakom FreeBiz.

Jag är, säkert du också, en "sucker" för bra hjälpmedel. Jag gillar bra verktyg & tjänster som gör saker och ting lite enklare, och bättre.

Men dessa kostar. Och när vi samlat på oss ett par stycken handlar det snabbt om tusenlappar i månaden. Pengar som inte alltid finns, eller som borde användas till annat.

Det är inte så att jag alltid letar efter dessa onlineverktyg. Men då och då har man naturligtvis googlat och hoppats hitta just det där man behöver hjälp med. Och då och då lyckas man också hitta en riktig pärla, men oftast blir det bara meehhh..

Eller ännu värre, du vet att du tidigare har hittat just den där länken som du behöver nu men glömde att bokmärka och spara den, frustrerande.

Just därför bestämde jag mig för att samla ihop så många som bara möjligt är, helst alla 🙂 , på en enda sajt. Så att både du och jag enklare ska kunna hitta rätt.

Tipsa oss om Dina Favoriter!

Kanske har du några favoriter som vi missat. Du är mer än välkommen att skicka in ett tips till oss så vi kan se till att verkligen bli den ultimata verktygssamlingen.

Varför Samla alla dessa Länkar?

Det kan man fråga sig men planen är att bygga upp en större bas med hjälpmedel för dig som är entreprenör eller på ett eller annat sätt använder den fantastiska "interwebbsen" för att driva dig eller projekt framåt.

Jag använder själv många utav de onlineverktyg som vi tipsar om. Anledningen? Precis som dig så försöker jag hålla hårt i mina pengar och bara spendera där det absolut är helt nödvändigt och affärskritiskt.

Ok, så det handlar om snålhet?

Nej jag tycker inte det. Jag ser det mer som strategi.

Finns det ett bra gratisalternativ som fungerar nästan lika bra som ett betalalternativ så använd det. Skulle du sedan märka att det här något som verkligen hjälper dig, kanske är det då dags att gå över till att betala för tjänsten eller appen.


Ven har Mest Nytta av Tjänsten?

Eftersom jag har utgått från mig själv så handlar det först & främst om entreprenörer som har sitt fokus online. I det sammanhanget finns även andra onlineföretagare, designers, utvecklare, hackers, grafiker och du som driver ett par sajter, appar eller någon onlinetjänst.

Vi är många och vi jobbar inom ett väldigt brett spektra. Därför har jag också velat bygga upp en sajt där det finns ett brett utbud av hjälpmedel - alla inom ovan nämnda arbetsområden ska kunna hitta något som hjälper dem att utvecklas eller göra ett bättre jobb.

Det är målet!

Stora Frågan - Är Allt Helt Gratis?

Ja faktiskt, allt är helt gratis.


Hittar du något där man måste betala, låt oss få veta så plockar vi bort det. Många gånger handlar det kanske om att du erbjuds en något nedskalad variant av en betalprodukt, eller andra begränsningar. Men det ska i grunden vara gratis. Det finns heller inga produkter där du får testa en tjänst i 30 dagar eller liknande innan du måste köpa, inga Test & Trial helt enkelt.


Allt ska vara gratis - från Start till Slut!


Du kommer dock, ibland, att behöva betala med din e-post eller en social delning men det är enligt oss ett väldigt billigt pris att betala för många utav de grymma verktyg som vi hittat.

Finns det Andra Planer för Sajten framöver?

Vi hoppas inom kort kunna komma igång med vår blogg. Där ska vi producera artiklar som på ett eller annat sätt hjälper dig att utveckla dina onlineprojekt och dig själv.

Vi kommer att satsa på relativt få inlägg i månaden men istället verkligen lägga kraft på genomarbetade artiklar, som förhoppningsvis ger ett stort värde. Mycket fokuserat mot WordPress och Tips om Onlineverktyg för speciella arbetsområden.

Tanken är att även att kunna erbjuda recensioner, genomgångar och miniutbildningar på några av de mer populära verktygen. Allt för att hjälpa dig verkligen få ut så mycket som möjligt av varje enskilt onlinetjänst.

Om sajtnamnet, FreeBiz

Undrar du vad namnet och domänen freebiz.se egentligen står för?

Det är en liten ordlek. Ordet Free förstår du ju vad det betyder, och Biz kan man använda som en förkortning på Business. Sammansatt blir det ju då FreeBiz.

Det i sig är en variant av ordet Freebie eller Freebies, vilket betyder att något är gratis. Och det är ju precis vad denna sajt handlar om.

Fast inte bara om diverse gratissaker utan mer specifikt program/verktyg/appar för dig som driver Företag, Saas (Software as a Service) eller en Sajt.

Onlineverktyg som är Gratis och som hjälper dig Utveckla dig själv, ditt team eller din tjänst.

De Verktyg & Tjänster Vi använder oss av

Du kanske undrar vilka verktyg vi använder oss av, dels för denna sajt men också i övrigt. Vi har en sida där vi plockat fram många utav de onlinetjänster vi använder oss av. En del gratis men också flera som vi betalar för, och som vi mer än gärna betalar för. Här hittar du dessa!

WordPress

Vi använder oss av WordPress till alla våra sajter. Det är otroligt mångsidigt och kan göra så otroligt mycket mer än bara användas till bloggar.

Thrive Themes Logga

Thrive Themes

Med hjälp av Thrive Themes så kan jag bygga olika sajter som är optimerade mot att konvertera. Det handlar alltså inte bara om teman.

Inleed Logga

Inleed

Ett billigt och mycket funktionellt webbhotell. Har nästan placerat alla mina sajter där och kommer lägga framtida där också.

Missa Inte när vi gör Uppdateringar

Att kontinuerligt underhålla och utöka våra listor är naturligtvis ett måste. Dels för att kunna få in nya besökare men även dig som tidigare använt oss. Men också för att det ständigt dyker upp nya gratisverktyg som vi absolut inte vill att du ska missa.

Därför har du en möjlighet att få e-post strax innan vi gör varje uppdatering. Då garanterar vi att du inte missar något viktigt. Du kommer även att få andra tips och råd på hur du bäst använder olika verktyg och tjänster för att på bästa möjliga sätt utveckla dig, din produkt och din tjänst.

GE MIG ALLA NYHETER I MIN INBOX

Vi uppdaterar våra olika listor med nya Resurser och Verktyg ungefär 1 gång i månaden.
För att du inte ska behöva missa just den där tjänsten som du har letat efter. Så har du här chansen att få de nya länkarna rakt in till din inbox. Boom!